Roadmap

Roadmap is een initiatief van het SIHO in samenwerking met de Universiteit Gent en de Academische Werkplaats Autisme, met steun van de Koning Boudewijnstichting. Roadmap is een online, interactieve en te personaliseren begeleidingstool die studenten met autismespectrumstoornis (ASS) in het hoger onderwijs ondersteunt. Roadmap biedt eenvoudige toegang tot reminders, notities en aanpasbare wegwijzers met copingstrategie√ęn over onderwerpen gerelateerd aan leven en leren als een student in het hoger onderwijs. Een handig logboek waarin energie- en stressniveaus en dagelijkse ervaringen gemakkelijk kunnen worden vastgelegd, en een overzichtelijke planningsagenda, ondersteunen studenten volledig bij het organiseren en (op)volgen van hun leer- en studentenactiviteiten.

Roadmap kan afzonderlijk van, of in combinatie met begeleiding worden gebruikt. Studenten kunnen hun eigen ondersteuningsteam in kaart brengen en kunnen gemakkelijk contact opnemen met hun begeleider wanneer en waar dit nodig is.

De personaliseerbaarheid van de tool zorgt ervoor dat de aangeboden inhoud volledig kan worden afgestemd op de unieke behoeften van elke student.

Lees hier de achtergrondtekst over het ontstaan van Roadmap.

Banner van de menubalk van de tool Roadmap, met slogan: ondersteuning voor studenten met ASS in het hoger onderwijs

Wil jij gebruik maken van Roadmap?