Book-a-Book

Digitale handboeken kunnen noodzakelijk zijn voor studenten met een functiebeperking. Met de applicatie Book-a-Book, stelt het SIHO digitale tekstbestanden van handboeken beschikbaar aan studenten met een functiebeperking.

Een transparante website met een overzichtelijke catalogus van de reeds beschikbare boeken en een eenvoudig systeem om nieuwe boeken aan te vragen, laat toe om de noden van alle studenten met een functiebeperking in het Vlaamse hoger onderwijs efficiënt op te volgen.

De applicatie is ook in het Engels beschikbaar voor inkomende internationale studenten met een functiebeperking.

Het SIHO bouwde duurzame samenwerkingen uit met Vlaamse en internationale uitgeverijen en werkt voor zijn dienstverlening samen met de KU Leuven Bibliotheekdiensten.

De applicatie werd ontwikkeld door LIBIS, een dienst van de KU Leuven met meer dan 40 jaar ervaring met het aanbieden van betrouwbare, flexibele en tegelijkertijd innovatieve informatieoplossingen voor bibliotheken.

Het SIHO heeft zijn applicatie Book-a-Book geïntroduceerd op de internationale conferentie ‘Enhancing student experience: innovative support tools for students with disabilities’, dat plaatsvond op 12 september 2019 in Brussel.

Ontdek de publicatie Vuegen, R., Peeters, B., & Van Hees, V. (2020). Book-a-Book: Facilitating Access to Learning Materials for Students With Disabilities. Serials Review, 46, 91 - 97.

Ontdek de applicatie Book-a-Book