Be My Eyes

Wat

Via Be My Eyes kan een ziende zijn ogen daadwerkelijk lenen aan een persoon met een visuele beperking, door middel van een live videoverbinding. Zo kan de ziende persoon bijvoorbeeld eenvoudig uitleggen wat er precies op een label van een voedselblik staat of wat er op een foto te zien is.

Voor wie en waarom

Be My Eyes is ontwikkeld voor slechtziende of blinde personen. Steeds meer apps voor mensen met een visuele beperking gebruiken kunstmatige intelligentie om de wereld te beschrijven. Die technologie wordt steeds beter, waardoor blinden en slechtzienden met een smartphone in de hand zelfstandiger worden.

De app sleepte verschillende awards in de wacht, zoals de Google Play Award 2018 voor de Best Accessibility Experience.

Hoe werkt het

Personen met een visuele beperking kunnen hulp vragen van een ziende vrijwilliger, die op hun telefoon op de hoogte wordt gesteld. Zodra een persoon om hulp vraagt via de app, krijgen meerdere vrijwilligers een berichtje. Zodra de eerste ziende gebruiker het verzoek om hulp accepteert, wordt er een live videoverbinding aangesloten tussen de twee partijen. De ziende helper kan nu de persoon met een visuele beperking helpen door middel van de videoverbinding van de camera van de gebruiker.

Prijs

Be My Eyes is gratis.

Taal

Be My Eyes is beschikbaar in meerdere talen, waaronder het Nederlands

Type en platform

Be My Eyes is een applicatie voor smartphones en tablets die draaien op Android en iOS.

Meer info

Categorie

  • Leven

Type

Platform

  • Android
  • iOs
  • Smartphone
  • Tablet