AskYourPDF

Wat

AskYourPDF is een tool waarbij gebruikers met AI-chatbots in interactie gaan over ingestuurde PDF-documenten met als doel hier de kernboodschappen sneller uit te halen. Gebruikers kunnen documenten uploaden en in real-time antwoord krijgen op hun vragen, waardoor eindeloos scrollen in documenten overbodig wordt en ze een verhoogde productiviteit ervaren.

Voor wie en waarom

De doelgroep van AskYourPDF betreft iedereen die regelmatig met grote PDF-documenten werkt, waaronder dus ook studenten. Deze tool verhoogt namelijk hun productiviteit door snel antwoorden te geven op vragen over de inhoud van deze documenten, zonder dat ze de hele tekst moeten doorzoeken. Ook voor docenten is deze tool handig. AskYourPDF bedenkt steeds ook enkele vragen over het geĆ¼ploade document, die in een evaluatie kunnen gebruikt worden.

Hoe werkt het

Gebruikers uploaden eerst een PDF-document in AskYourPDF, waarna deze tool de tekstinhoud analyseert. Er verschijnt nadien een korte introductie door de AI-assistent en deze geeft ook een samenvatting en enkele vragen over het PDF-document mee. Wanneer een vraag wordt gesteld door gebruikers, past de tool artificiƫle intelligentie toe om relevante passages te identificeren en antwoorden te formuleren op basis van de inhoud van het document. Zo ontvangen gebruikers snel en nauwkeurig geselecteerde informatie uit grote hoeveelheden tekst.

Prijs

AskYourPDF biedt enkele gratis mogelijkheden aan, maar er bestaat ook een betalende versie.

Taal

AskYourPDF is beschikbaar in het Engels, maar kan gebruikers in eender welke taal assisteren.

Type en platform

AskYourPDF kan zowel via de website als via de app gebruikt worden op laptops, tablets of smartphones die draaien op Android of iOS.

Een webextensie van AskYourPDF kan toegevoegd worden aan de bladwijzerbalk van een zoekmachine om deze tool sneller terug te vinden en te gebruiken.